För ett tag sedan fick jag veta om ett seminarium lett av Johan Ekenberg, välkänd talare, sexexpert – och kärlekscoach. Det handlade om Gud, sex och Coaching…

Jag hörde att det drogs paralleller till professionell coaching, när han pratade om vilka stora likheter det finns med hans förhållningssätt till sex och till det coachande förhållningssättet. Redan 2005 skrev jag i Adaptive Life Designs blogg om sex – och då med stöd av Ylva Franzén och Carl-Johan Rhebinder under temat ’Life-in balance’-coaching. Jag hade även med temat i min Men Tours, dvs coaching för män , utanför business.

Johan Ekenberg skiljer på två slags sex: Friktionssex, som bara handlar om mål och teknik, (KK, som ungdomar säger, KnullKompis) och Essence sex. Det senare handlar om att slappna av, att vara här och nu och njuta fullt ut av nuet, dvs utan prestationskrav. Ett FLOW, som Lundacoachen Johan Tandberg skulle ha uttryckt det (hans företag heter ju så… Flow)

Johan Ekenberg menade; Även om coaching är klart målfokuserat, så handlar coaching mycket om att kunna vara närvarande, vara avslappnad för att kunna ta in allt det man ser och hör, använda sin intuition och därmed höja coaching till högre nivåer. (orgasm?)

Tänk vilka krav vi lägger på oss själva! Och vilken motsatt effekt det blir mot det önskade! Fast – det gäller att kunna ha 100% fokus – precis som Den siste Samurajen… (no minds), dvs kunna hantera/koppla bort det som stör såväl njutning som insats… :-). Det är det som är problemet i sovrummet – troligen svårare än i samtalen med coachen. Bruset och andras krav.

Vill du veta mer om Johans teorier om Gud: http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9153428501 och www.johanekenberg.se . Jag har beställt boken…

Ylva Franzén – hittar du på www.venusgarden.se och Carl-Johan Rhebinder på www.cirkuseros.nu

Vad tror Du? Är coaching något gudomligt, eller ??? Blir sexspalterna vår nästa arena? Tror du det finns fler ‘sexlösa’ i Sverige – än arbetslösa? Ska i så fall en ny myndighet, skapas för att bistå… eller Vad?