Regeringen och minister Littorin satsade tre miljarder kronor som skulle begränsa en svensk jobbkatastrof. Arbetsförmedlingen godkände 952 coachföretag i ett anbudsförfarande. Allt kunde ha blivit ett Paradigmskifte.

  Men i november, dvs knappt 2 månader efter start, kunde Aftonbladet avslöja att Af inte skött upphandligen på bästa sätt. AB har funnit att 98 av företagen coachar arbetslösa med ovetenskaplig hjärntvätt. Andra arbetar med hypnos, healing och otillåten terapi.

  Ägaren till ett av bolagen – har varit ledare för en sektklassad rörelse, så med dold kamera lät sig Aftonbladets reporter hypnotiseras av Arbetsförmedlingens jobbcoach.

Jaha, och vad ska vi icke okulta, healingokunniga, förändringsknuffare – skärskådas som? Vad hittar media kring oss, för att göra även oss suspekta. Jag menar – Om jag var sektkunnig – är jag då diskad som jobbcoach? Om jag coachar med avslappnade röst – är jag då hypnokompositör i gnällkören?

Vad tycker du?