Tänk dig följande:

Du ska på ett personligt möte i din hembygd. Du väljer att ta en taxi, då du är osäker på allt trevligt som kan komma att ske…. Vad du inte vet, är att den kvinnliga chauffören, som du raskt valde bland de andra manliga – är att hon är både fartblind, berusad av sin egen spegelbild, ‘nytänkare kring trafikregler’ – och kör i lånad/partners bil. Efter en mer än vådlig bilfärd, där taxin framförts på ett sätt som du inte gjort utifrån att du har ABCD-körkort… så blir ni stoppade av en polispatrull.

Den kvinnliga chauffören är, mer än anständigt charmigt förförisk mot de medelålders männen, pratar, gestikulerar, skrattar m.m med polismännen – som efter ett tag, kommer bort och öppnar bakdörren, där du sitter… och lämnar såväl böter, som inkallelse till förhör – till och för dig! Du fattar inget, och tvingas ut ur taxin i ett område, långt bort från dit du skulle. Såväl polisbilen, som taxin åker sin väg, och du tar efter en stund bussen – hem, då du är för omtumlad för att klara av ditt personliga möte. Nästa dag hämtar polisen dig på ditt joibb…. då du inte trott det som hände var verkligt… Dina kollegor stirrar – och du ger efter för makten – väluppfostrad som du är.

Självklart hade du betalt såväl böter och annat – och dessutom ansett dig skyldig, eller hur?

Du hade heller inga problem, när chefen kallar in dig, och vill att du kommer att få ta ledigt, för att… taxichauffören anmält dig för sexuella närmanden. Din fru lämnar dig, efter 6 månader, eftersom du aldrig blir dig själv igen. Dina sk affärsvänner lämnar dig, då de upplever dig mest som ‘jobbig’. De tror dig, men det ser inte bra ut – för affärerna…

Du flyttade från stan… men dina barn förstod dig, dock ledsna.

Efter 3 år i förvirring i rättsystemet/försäkringsbolag och sökande efter svar, fann du av en tillfällighet en man – på en bänk i Knutpunkten, när du var på väg till Helsingör – som blev din vän. Denne man var jag, då jag också åkt taxi… och förlorat nästan allt – utom min hjärnas kapacitet och tron att det finns de som kan och vill lyssna och förstå. Gemensamt beslöt de för att kontakta Uppdrag Granskning – Det var vad de i alla fall sa till varandra, när de skildes. Två män, vars positioner släckts, men som lyste ur sin inre kraft – även via de berättelser de gett på Facebook, Bloggar och på ölpubar i Malmö.