Fredag 2014-01-31.

Idag ligger vintertäcket stadigt fast över Österlen – och ovänliga vindar förstör all njutning… Idag är det minus 4 – och med en vind på 12 m/s – så är känslan minus 20

Gunnar Strand, som bor i Skräddaröd på Österlen – skrev så här på FB;

“Det har snöat ymnigt på Österlen. Här njuter jag och katten Safir av att se på snöflingorna som faller i en kompakt tystnad. Inga ljud. Ingen vind. Allting faller fritt. Det är som om den lätta snön isolerar bort markens och världens bekymmer. Även tankarna följer med i fallet. Genom stillheten i det inre. Jag bara ser. Ser snöflingorna fylla hela himlen. De sträcker ut sig i sin fulla bredd för att styra sin färd just hit ned till oss. För ett ögonblick undrar jag vad katten tänker, men jag bara fastnar i dess blick. Jag känner att den också bara ser. Ser på allt som faller fritt.”

Poetiskt, eller hur? Gunnar som är Tankens Profet och CCO i www.denkersgroup.org och DenkersProphet . En makalös kreatör, även med egen utformning av skånska limerickar.

Igår, blev jag inbjuden av författaren Lars-Olof Tunbrå, som skriver och håller föredrag om Psykopater till chefer. Han hade hört och förstått att JAG blivit föremål för – och utsatt av psykopater i de arbeten jag tidigare haft… Detta är med stor sannolikhet sant, då de styrande planen inom banker, enligt LOT är utmärkta plantskolor för just personer som många kallar Psykopater. Jag var i bank i nästan 20 år – och tvingades ut av en trojka med klart psykopatisk läggning… Sanningen är ingen Tribunal, sa de och öppnade ytterdörren – till en kyla som varat sedan dess 1994.

Under min tid som coach, och då inom CoachCompagniet i Malmö, kom jag i kontakt med flera som var i och varit utsatta för psykopater. De fanns t.o.m de klienter som menade att det fanns ett stor mörkertal av psykopater inom coachvärlden – där de kan gömma sig bakom fint, nära prat och luddig välvilja. Vita lögner? – tja, vad vet jag. Jag lämnade den världen – då begreppet “coach” – blev alltmer urvattnat och blev “var hens” medfödda förmåga att styra andra. Kalla det inte coaching – när det handlar om handfast och militant styrning – från mångas håll. De finns väl de som anser att Vladimir Putin är en alldeles utmärkt coach… Utmärkt, dvs Märkt Ut – är han väl, men aldrig i mina ögon någon coach.. OM inte team ska styras via rädsla!

På tal om rädsla, så finns en inneboende och på huden nervig känsla att de finns många i detta land – som ser år 2014 med rädsla… Rädsla för vad? Jo, att vi får en jordnära, vanlig person som nästa statsminister… Huga – vad hemskt! En vanlig henska.. ingen statsman, som kan föra sig i invanda hjulspår inom EU.s salonger! HUR – kan så många veta och vara rädda för detta? Buffeln Persson gjorde enligt många ett kanonjobb när Sverige hade övergripande ansvar i början av 2000-talet.

Som coach, vill jag se möjligheter i varje henska, och då blir jag förvånat besviken, när personer som har till sin profession att rekommendera personer till höga poster i samhället – kategoriskt dömer ut en person, som hen inte känner – och har synat CV på… DET kan få mig att få kalla kårar utifrån snäva synsätt och – än en gång invanda hjulspår… Detta är enligt min uppfattning en av de viktigaste anledningarna till att chefer inte vågar se sig själv via en professionell coach – och utvecklas som henska. På min hemsida skriver jag: “De flesta av oss använder våra begränsningar – för att mäta hur mycket av det obegränsade vi uppnått”

Jag tror dock aldrig att jag kan bli en s.k “chefscoach”, då jag måste inse att jag inte kan stötta dem, som valt att förneka att det enda som är bestående – är förändring… och då specifik vad avser chefsskap över tiden. Därför har jag blivit en eremit, lite bredvid samhället och som Gunnar – funnit frid inom Vedic Art och dess vägvisare. Kolla gärna www.karleoarts.se

Jag avslutar med att se som Safir: För ett ögonblick undrar jag vad katten tänker, men jag bara fastnar i dess blick. Jag känner att den också bara ser. Ser på ett samhälle – som faller fritt – i Vita lögner!