Tja,

Vad ska jag skriva om denne “landsfader” Herr Putin – och vad har Putin med svenskar, fotboll och Österlen – att göra???

Jo,

Det är inte så långsökt som det kan verka… så här tänker och funderar jag;

Herr Putin vill gärna ses som en landsfader i omfamning utifrån “Tillbaka till Framtiden”, dvs att de områden utanför det egna landet, där det bor en mångfald av personer som pratar Putins hemspråk – de tillhör och ska återföras till fadershuset. DET kan ju verka vettigt – OM jag bortser från att detta tankesätt inte på något sätt innebär och medför att den jord dessa personer vid aktuell tidpunkt för Herr Putin – också ska införlivas till fadershuset… Jag ställer mig den logiska frågan (och tänker då på lilla Sverige – och vår landsfader Fredrik den kale): Hur kan det komma sig att inte Herr Putin – helt enkelt erbjuder sina rysktalande medmänniskor att komma och bli omfamnade i Det Nya Ryssland? Det skulle innebära ca 20 miljoner nya ryssar… Inte helt fel – det är ju det som Sverige gör med och i sina tankar att bjuda hem – medhenskor – utan att att annektera tidigare förlorade områden som Åland, Bornholm och de baltiska länderna…

Skåne – bör klara sig (enligt bilden ovan) – för inom denna del av ytan kallad Sverige – där pratas det bevisligen inte svenska… MEN – och åter MEN!!!

Nu kommer jag till Österlen… Vi som bor och verkar på Österlen, märker med STOR irritation den invandring som sker under sommarmånaderna till denna trakt – av Mellansvenskar – ja mest högljudda, vräkiga nyrika Stockholmare… Vår landsända förändras på samma sätt som alla de semesterorter runt om på Jorden, som numera kannibaliseras av nyrika ryssar…

Med en trubbig liknelse och logik, så bör väl Österlen tillhöra Stockholms Kommun – om vi utgår från vilket språk som talande dominerar… dvs Drottning Filippa tar till sig det maktspråk som Herr Putin “gasar” ihjäl västeuropa med. Det var ju 1811, som skåningar senast skändades med svensk makt (Klågerupupproret).

MEN,
Ordets diplomati och pengapungen gäller…. eller har jag fattat fel, när det gäller;

FOTBOLL

Det finns och har funnits en del hyfsat bra fotbollsspelare från Skåneland på både dam -och herrsidan – och JAG anser att just fotboll ska användas som ett påtryckningsmedel mot Herr Putin… Jag tänker så här;

Jag tänker mig ett scenario, där alla lagen i kommande EM-slutspel, lämnar WO i matcherna mot Ryssland… dvs Ryssland går rakt igenom EM som vinnare – utan att fått spela en enda match! I min tolkningsvärld är detta ett starkt ställningstagande att nonchalera Ryssland som del i gemenskap som biter på Putin, dvs att Rysslands sportambassadörer verkar i ett vakuum där de inte syns och får en “upphöjning och vinst, som är totalt tom”.

De övriga lagen , gör sedan upp utifrån de poäng de fått i övriga matcher – och om det som är ett mera värdigt EM. Ryssland verkar ju inte vilja tillhöra varken Europa eller världen, utan ser sig som en autonom planet.

Jag tror att de flesta “vanliga henskor”, kommer att inse att annorlunda metoder kan ha bra verkningseld… då det krävs särskild kunskap och erfarenhet att förstå vidden och metoden med ekonomiska sanktioner. Jag kanske undervärderar gemene hen – då Money is King, dvs mycket löses med pengar – inte andra metoder som kan vara gångbara. Jag fattar att sponsorer blir “sura”, men denna reaktion är för mig det samma sak som att acceptera det som Putin öppet och mörkat sysslar med.

I övrigt anser jag att Skåneland ska försvaras… och att skåningar är bra på fotboll (även om de förstärks – ibland av svenskar, göteborgare och isländska yrväder!)