Hur står det till med ”dagens ungdomar” – deras drömmar, val och vilja till livet?


För något år sedan gjordes en vetenskaplig undersökning av svenska ungdomar i åldern 18 – 29 år av ett internationellt känt företag. Strunt samma vilket, men kända är de…

Det framkom; Runt 20 % av de tillfrågade unga – kunde tänka sig byta från tänkt val om politiskt parti – i utbyte mot en mindre (ja, mindre) summa pengar….

JAG – är inte förvånad – är du?

Trenden har ju funnits ett bra tag nu… Det enda som verkar förändras är priset på vår integritet… ”I-fåne generationen” verkar (eller bättre ha inga värkar) – sälja sin frihet, sina val, sina åsikter och därmed sitt oberoende – för pengar till …nya tekniska prylar?
Tänker du som jag: Hur många låtar (t.ex Doug Seeger) och texter handlar ju om detta: ”They sold their soul to the Devil”… Now going down to the river, washing souls… etc, etc.

Idag verkar det inte finnas någon skillnad i vad som är skvaller, reklam – eller verklig händelse via nyhetsbevakning. Gränserna har suddats ut – och vem orkar bry sig?

MEN – jag blev riktigt orolig, när jag förstod att över 25 % av de tillfrågade tyckte det var ganska bra – eller kanonbra om Sverige styrdes av diktatoriska ledare – dvs helt odemokratiskt. Ser du som jag vad som händer i Ungern, Grekland, Thailand osv?

Trots att alla unga idag är uppkopplade mot Internet och all den information som finns där, så väljer de (ja, de gör egna/grupptrycksval) att bortse från information som beskriver totalitära samhällen som styrdes av Hitler, Stalin, Pinochet, Gaddafi, Idi Amin, Pol Pot m.fl. Idag finns ju Nordkorea med Kim Il Jong – och hur ska vi ställa oss till Herr Putin???

Är det som vanligt ”skolans fel”? Om jag är rätt på det, så finns ämnet historia på schemat. Däremot vet jag inget om dagens upplägg i ämnet – och hur sammanlänkat det är inom SO med Samhällskunskap, Religion – och inte minst KÄRLEK och omtanke till varandra!!!

JAG är klart orolig – då den viljelösa generationen är här i verkligheten – och den verkar ha kommit för att stanna… – och för att bli patienter hos Kiropraktorn i tidiga år!

NU – är jag faktiskt rädd på riktigt – då jag som HSP (High Sensitive Person) – reagerar fortare än alla ni som inte är HSP – på kusligheter/scenarios (vargen kommer). Vi HSP är ca 25% i snitt i en befolkning, och vår roll är att varna för det som de flesta blundar för.. Jag vet detta, då jag varit med ett bra tag – men NÄR jag vill peka på vissa saker – då betraktas jag som kuf – eller än värre rasist. Vissa saker och omständigheter i vårt samhälle är det tabu att ha synpunkter på – då majoriteten (?) bestämt att det ÄR så – och skiter fullkomligt i de 25 % som är HSP. Inte så konstigt – att nationalistiska partier växer sig starka – utifrån ovan nämnda – bland en viljelös generation tillsammans med en resignerad äldre mansbefolkning – eller hur?

HUR TÄNKER DU? Vad är dina val? Skulle DU vilja se underlagen till intervjuerna?