VAD – säger denna bild – för dig?

Kanske en svunnen tid – i alla fall för oss ‘på landet’. Vet inte om gäss finns kvar i Sverige (läs Skansen) – men gäss var mycket vanliga – förr – på skånska gårdar.
De var utmärkta ‘vakthundar’ – och en självklar läckerhet vid Mårtens Afton.

Det finns ett ordstäv; ‘ Som att hälla vatten på en gås’

För mig blir detta som att det är totalt meningslöst att göra något – fysiskt eller tänka. Är det så för dig också – Meningslöst – i Sverijen – detta Goose Land!

Det verkar som det finns mer än ett ‘filter’ – någonstans, som tar bort vad vi ‘rännstensråttor’ ska både se och själva agera kring… Vatten på en gås-syndrom!

Verkligheten sållas bort, den ska rinna av… och inte minst när det gäller sk ‘valfläsk’… ja, sådant som partier lovar och lovar – som egentligen bara och mest är – ‘ Som att hälla vatten på en gås’

Med tanke och utifrån denna något enkla återgivning av ordstävet – så vill jag mena att det är dags att göra GÅSEN till Sverijens nya ikon!

Jag tror inte att muslimer och andra ‘trosfundigheter’ invänder kring detta.. – även om vissa på sociala media vill göra gällande att vissa yngre män läser fel kring detta ord – trosfundigheter – och tolkar det som ‘tros fyndigheter’, dvs ett plagg som ofta kvinnor bär – men sällan av gäss!

YES – we have but no bananas i Absurdien… !!