Jag lovade för någon dag sedan – att hålla mig inom det som betraktas – som mainstream på Facebook, dvs DET som inte stör…. och oroar!

Fast – efter ha tvingat mig själv att lyssna på ‘De som vi valt att företräda oss i vår sk. demokrati’ – så tvingas jag återkomma…

På bilden finns en liten (förväntad naiv liten ‘påg’ (skånska för svenska ordet Pojke) och en stor fågel som benämns ‘gås'(kanske Mårten från Simrishamn)

OCH

Det finns ett ordstäv: ‘som att hälla vatten på en gås’… det känner nog många till – i alla fall de som nått meddelsam ålder…

Jag blir direkt förbannad, när jag hör partiföreträdarna, en efter en – skälla ut varandra med diverse okvädingsord… Det är som alla utgår från den nivån på ‘program’ som gäller mestadels i TV3 och uppåt i kanalnumren, dvs Trump nivå – Made in USA… (ursäkta Kunskapskanalen, ni finns ju med högt nummer i tablån!)

Det är inte nog med att de skäller och gapar som de värsta vakthundsgäss (jo, de kan föra oväsen,,, tro mig!) – DET som gör mig nästan rasande är: VI, dvs du och jag har valt dessa skällande bandhundar… Var och ÄR det detta som är en konstruktiv väg i en demokrati… Jag är klart bekymrad och dj-ligt besviken – och allra mest på HAN – som benämns Statsminister! Hans sätt och uttalande ligger så mycket under en nivå , som i alla fall jag vill se på en STATSMAN! Framlidne C-H Hermansson sa en gång; ‘Det får vara någon djävla ordning i ett parti’ – (jo, jag vet han var kommunist, dvs mer än rännstensråtta – eller hur?) MEN karl måste vrida sig i plågor i det parallella universum där han nu finns, när han hör vår Statsminister…

Va, f-n hålla på med tröttsamma beskyllningar hit och dit om Nazister, Rasister osv… från förr – när han klart vet att Centern (dåvarande Bondeförbundet) bestod av Nazisympatisörer till stor del före, under och efter 2 V.K… Ge fan i historiens benämningar på folk hit och dit, MEN – LÄR något av den…. OCH ta upp sakfrågor – och inte sopor! Jag är INTE rasistisk nazze, men hoppas att KU, sätter åt ‘svetsloppan’ ordentlig – och säger åt honom att be om ….

Ja, vad då? – eller ‘ta en paus’ och sätta sig skolbänken och lära sig uppföra sig anständigt – MOT och TILL oss medborgare – VI SOM valt såväl honom som demokratin – Eller är det så att vår Statsminister kör ett rävspel om demokratin – och vill ha ett annat Centralstyrt system a la det som S manipulerade oss med under 50-70-talen -allt för att gynna USA ( de ju inte rasister och nazi?) och och för att ta bort det som ÄR ett samhälle – dvs att vi bryr och kämpar för varandra – och inte skiter i våra medmänniskor. !

SKÄRPNING alla partier och dess företrädare – DET kräver vi, dvs FOLKET – för att inte ordstävet ‘hälla vatten på flera gäss’ ska bli Sveriges nya IKON – dvs gåsen ska klistras i mitten på landet flagga..

Kvack Kvack i hönsgården, säger jag!

‘Annies – Get your guns and shoot the goose’ – it’s soon Mårtens Eve!