Det händer med jämna mellanrum – att den där otroliga insikten, bara rasar ner i mitt medvetande, likt en lavin, som jämnar marken uppåt i nedförslutet och öppnar för att se dess innebörd, dvs min tolkning av den ”snömassa” av insikt som öppnade sig för mig… Det var och är – helt obegripligt skrämmande…

Du vet säkert vad ordkombinationen STOCKHOLMSSYNDROMET står för… Om inte så kommer här Wikipedias text:

Stockholmssyndromet eller Norrmalmstorgssyndromet, är ett psykologiskt tillstånd där kidnappningsoffer eller personer hållna fångar mot sin vilja utvecklar en relation till kidnapparen/kidnapparna och tar parti för förövaren mot polisen. Detta kan vara ett uttryck för identifikation med förövaren.

Denna solidaritet kan ibland bli en riktig delaktighet, med fångar som hjälper kidnapparna att uppnå sina mål eller att rymma från polisen. Syndromet har studerats av olika forskare inom viktimologin och man har kommit fram till att det framför allt baserar sig på rädsla för att råka ännu värre ut och en vädjan till den inre godheten hos den som tagit gisslan. [källa behövs] Ju mer energi man investerar i denna typ av förhållande, desto svårare får man att bryta sig loss.

Syndromet är uppkallat efter det kända Norrmalmstorgsdramat efter ett rånförsök mot Kreditbanken på Norrmalmstorg i Stockholm, som ägde rum mellan 23 och 28 augusti 1973. I det fallet fortsatte offren att försvara kidnapparna även efter att deras sex dagars fysiska kvarhållande var över. De visade också ett tystlåtet uppträdande i de efterföljande rättsprocesserna.

Kriminologen och psykiatern Nils Bejerot, som assisterade polisen under rånet, myntade termen Norrmalmstorgssyndromet i en nyhetssändning – utomlands blev det däremot känt som Stockholmssyndromet, då “Norrmalmstorg” var alltför okänt i övriga världen. Stockholmssyndromet var lämpligare med tanke på att staden/ordet Stockholm är relativt välkänd. Denna term har sedan lånats tillbaka till svenskan och blivit i stort sett allenarådande även i Sverige. Begreppet har sedan det myntades använts av många psykologer världen över.

SÅ NU till det som kom över mig – och i ett försök att skriva det rätt så kort och förhoppningsvis lättförståeligt – dvs om du fokuserar, tänker utanför boxen – och släpper dina ”darlings”…

Jag har länge – ja mycket länge tänkt – varför ser det ut som det gör i Sverijen, dvs fd Sverige – som nu t.o.m har blivit Absurdien… HUR kan det komma sig att så ytterst få reagerar på vad som sker, Varför så många väljer att se livet med skygglappar/sticka sin huvuden i sanden/bära heltäckande huvor, Varför så många låter sig omfamnas av media i deras introverta amsagor – och inte minst Varför så många säger sig tro och ha tro på den politiska elit – som med manipulerande medvetenhet förminskar, förvanskar och förnedrar ett helt folk???

Jag är ingen expert (bevare mig väl för dem – efter 6 år inom akademin) – utan en medveten, nyfiken, rättfram och kunnig erfaren man, som dessutom innehar den förträfflighet i form av intuitiv, sensibla egenskapen som benämns som HSP (High Sensitive Person/Personlighet). Detta delar jag med ca 20% av en genomsnittsbefolkning – även globalt och även inom djurvärlden. (Fakta? Sök på forskaren Dr Elaine Aron i Canada)

Vad jag vill mena – och allvarligt peka ut – ÄR att hela svenska folket (ja, t.o.m stora delar av den politiska eliten, näringslivets toppar och det juridiska systemet via sina nätverk HILDA, IDA och RUBEN) – VI är i ett psykologiskt tillstånd som ”kidnappningsoffer” dvs vi hålls som fångar mot vår vilja !! Fångar i en demokratis kämpande – för att inte bli än mera psykosomatiskt sjuka.

VI har under många år utvecklat en relation till kidnapparna och tar parti för förövarna mot oss själva som fria individer. Vi har alltså blivit ett samfällt bejakande stycke celler i identifikation med förövarna…

Det behövs väl knappast någon högre intelligens för att inse och förstå – VEM som är de egentliga förövarna… eller? Ser du det tydligt redan nu? Om inte, tillåt mig att ta ut en LITEN del snömos ut lavinen..

Hur kan det komma sig att S, så lättvindigt lät metallbossen Stefan Lovén bli partiledare?

Hur kan det komma sig att samme man, säger en sak under den sk valrörelsen (till en rörelse som är död) – och i ministerroll säger diametralt avvikande?

Hur kan det komma sig att en statsminister, göder en diktatur – som nasare för vapen? I ett land där kvinnor NU har likställs med djur att äga – inte som förr en sak att köpa och äga…

Jag kan fortsätta – men väljer att inte göra detta – då min avsikt på intet sätt är att gå i någon form av polemik, som baserar sig på ”religiöst troende”, dvs i din tolkning mera att vara en papegoja eller eko – till någon något som begränsar personens (din) egna intellekt…

JAG – ser uppenbara likheter med Stockholmssyndromet – som i nuläget bör skrivas om till Stock Home Synd Rummet… VAD ser du?

Förövrarna ? Vågar väl inte skriva det – utan att hamna under repressalier

SÅ – sök på följande förkortningar: NSC, NWO, OSF – och BBG. Det senare (BBG) kan vara svårt att hitta – men det är INTE om bikinis – och inte heller BBG =The Broadcasting Board of Governors‘ mission is to inform, engage and connect people around the world in support of freedom and democracy. Den BBG jag tanker på: – är tyvärr denna funktions totala motsats… först Demodiktur – sen Globalt diktatur… Om du söker på innehåll i böcker av Anders Jallai – så hittar du svar…

Österlen, en iskall, grymt blåsig tisdag i snöglopp – perfekt metafor i att vara gisslan!