Jag har under en längre tid försökt förstå meningen med slutna grupperFacebook etc som – enligt egen förträfflighet – arbetar för förändring!!!

Det kan handla om andlighet, det kan handla om upplysning kring anti-integrativ-medicinfalangen, det kan handla om hälsa och näringsintag och snart sagt vad som helst som såväl upphovsmakarna som medlemmarna brinner för och tycker är viktigt att få till en bredare samhällsdebatt om. Nå, så långt allt väl. Men…..:

HUR ska dessa frågor NÅGONSIN kunna få önskad bredd, när snart sagt alla dessa grupper är just SLUTNA – det vill säga, ingen annan än medlemmarna kan se vad som skrivs, och ingenting kan heller delas ifrån grupperna?

Jag kan inte se annat än att hela fenomenet är kontraproduktivt och att hela upplägget motsäger sig självt.
Antingen ÄR man engagerad för en större sak, villig att dra ut de svåra frågorna i ljuset – eller så är man nöjd med att hålla stillsamma envägsmonologer (läs ordonani) för de “redan frälsta”. I det senare fallet handlar det nog snarare om bekräftelsebehov och känslan av tillhörighet – än om en verklig, brinnande önskan att skapa faktisk, verklig förändring, SÅ tänker jag, och tänka är ännu inte straffbart!

Jag anar en väldig rädsla under ytan i många av de här grupperna, och är det något som stoppar utveckling och förändring så är det just rädsla. Rädsla för att bli synad, rädsla för att bli ifrågasatt, rädsla för aggressiva påhopp ifrån “motståndarsidan”, rädsla för att stå rakt upp och ner i sin sanning – även när det blåser..

Ja, vi vet alla att det finns tämligen ruggiga individer som gått samman enbart för att slå ner på, och om möjligt förstöra och knäcka, människor de anser “har fel övertygelser” – två lysande exempel på det är VoF (Vetenskap och Forskning) och Humanisterna. Dessa två “icke-organisationer” har lyckats samla en rent sanslös mängd till synes kliniska psykopater, vars enda agenda, syfte och intresse är att likt illrar ge sig på såväl skeenden som organisationer, föreningar, grupper och privatpersoner som vågar hävda att verkligheten är större och bredare än deras begränsade upplevelse och övertygelse ger sken av. Jag vet, se bara på drevet från VoF mot Michael Säflund och hans bok – Se verkligheten/Livet med kvantfysiska ögon !

Javisst – det ÄR sjukt obehagligt att få en sådan akademisk iller i röven – det kan jag personligen skriva under på …

MEN, bästa vänner – om vi aldrig vågar möta dem ovannämnda i full öppenhet, i offentlighetens ljus, – så blir ju heller aldrig DERAS otäcka kontrollmetoder och fulspel synliggjorda för den breda allmänheten. Eller hur? Hur oskadliggör vi troll?

Jo – Vi drar ut dom i solskenet, för där SPRICKER de! Låt oss vända blåslampan tillbaka mot dem själva. Ibland är det just precis så enkelt – för dessa grupperingar består av några av Jordens fegaste människor – DET är därför de aldrig kör sina fulspel i fullt dagsljus.

Jag vet att vi MÅSTE gå från trygga, slutna rum till full öppenhet FÖR -> förändring.

Allt och alla ska kunna födas och frodas, och jag känner att vi alla bara måste bli modigare!! Modiga som fan! Vi är SÅ MÅNGA – om vi enas, som EN ENHET på riktigt, DÅ finns det INGENTING som kan hota oss, inte på allvar.

Jag säger som i filmen: Det är dags nu Karin och ni andra. Tiden är inne, tiden är NU.

Kliv ut i dagsljuset, kära modiga, starka, ostoppbara medmänniska!

Köp en T-shirt, Tröja, Jacka, Sjal, Hatt , kalsoner . ja, vas som duger med texten

” Nulla tenaci invia est via”
För den modige – ÄR ingen väg omöjlig!

Är det kanske dags för något motsvarande #metoo – för alla som fått troll i arslet??

Vad sägs om #Folketarframtiden !