Min vän Marie Bengtsson – är en särdeles klok person… Just nu skriver hon så här:

FÖRVÄNTAN ISTÄLLET FÖR ORO
Att leva i ovisshet är som att leva i ett väntrum. Ett utrymme där man väntar på något som skall inträffa. Om du styrs av ditt behov att få veta säkert blir detta väntrum fyllt av oro eftersom du gör en omfattande riskanalys över vad som skulle kunna hända när dörren öppnas. Om du istället bjuder in förundran blir väntrummet fyllt av förväntan över allt givande och spännande som kan tänkas inträffa på andra sidan.

Oavsett vilket förhållningssätt du väljer, att få visshet eller bli förundrad, kommer inte fakta att påverkas. Det vill säga, vad du vet, förändras inte. Däremot kommer din känsla att göra det.

När du väljer att förundras möter du det okända med ett öppet och välkomnande ”Ah, vad kommer att hända nu?” istället för ett avvisande ”Åh, vad kommer att hända nu?”

Du förväntar dig DET BÄSTA istället för DET VÄRSTA.

När du väljer att förundras bestämmer du dig för att lita på att saker och ting kommer att ordna sig. Även om du inte har koll. Du släpper taget om oron över att begå fel eller om faror som kan uppstå. För du vet att misstag kommer att begås och faror uppstå. Trots allt.

När du väljer att förundras möter du det okända genom att öppna upp istället för att sluta dig. Det innebär att du möter ovisshet genom att ta ett djupt andetag, förlänger din ryggrad och andas ut med ljudligt ”Ah”.

I detta skifte utmanar jag dig därför att bjuda in mer förundran och positiv förväntan i ditt liv. Speciellt vid de tillfällen då du inte vet säkert.

JAG -> Leo avslutar hennes visdomsord med detta:

När ingenting är säkert – Då är allting möjligt!