JAG, Leo är HSP (High Sensitive Personallity) och jag kan gråta till den film – eller ett mycket känslostarkt möte… IRL

Därav blir jag GLAD av att jag fann detta – och kan dela det till dig:

Därför är människor som gråter till film mentalt starkare

Vi ser ofta tårar som ett tecken på svaghet. Men att gråta öppet, till exempel till en film, indikerar oftast motsatsen, skriver SvD Perfect Guides Olivia Hagéus.

Det är inte lätt att visa känslor. Många är mer benägna än andra att börja gråta till en låt, en film eller en föreställning. Det kan handla om att man är rörd av själva konsten, att man kopplar något till egna upplevelser eller att man sympatiserar med en karaktär. Oavsett vad så är det vanligt, speciellt för män, att tårarna kommer med en eftersmak av skam för att man visat sig i ett sårbart tillstånd.
Men idén om att tårar indikerar svaghet är egentligen grundlös.

Det krävs styrka för att kunna sätta sig in i andra människors tankar. En svagare person tenderar att helt enkelt strunta i andra och bara utgå från sig själv; till exempel om man inte har kraft nog att överväga att man kanske har fel i ett argument.
Det kan vara känslomässigt tungt att utforska och försöka relatera till någon annans liv. Att rent naturligt känna empati, och dessutom uttrycka det, indikerar att du som person är tillräckligt trygg i dig själv för att kunna visa dig sårbar. Det tyder på stabilitet och lugn hos dig själv, och du har förmodligen en väldigt god kontakt med dina egna känslor. Att vara stark handlar inte om att inte känna smärta, utan om att kunna hantera den.

Är du en sådan som alltid gråter? Grattis – då är du starkare än de flesta.