TANKAR om Gruppen ”Jag är här”.

Gruppen ”Jag är här” startade som ett gott initiativ. Syftet var att stoppa näthat. I början välkomnade jag deras närvaro i mina kommentarsfält då jag tycker det är bra med så många olika perspektiv som möjligt i samhällsdebatten. Och om det kunde resultera i att näthatet minskade så var ingen gladare än jag.

Tyvärr skulle det snart visa sig att gruppens närvaro endast ökade polemiken och bråken. Personer från ”Jag är här” verkade ha svårt att skilja relevant samhällskritik från näthat. Dessutom började de komma med personliga angrepp på dem som ‘avvek från The mainstream’ och önskade riktade attacker för att stänga ner t.o.m min lilla fredliga Facebooksida – samt denna Blogg.

Följden blev att jag började blockera alla från ”Jag är här”. Jag ville och vill ha en mångfacetterad debatt, MEN när några inom ‘jagärhär’- försökte stoppa min mission att bidra till att väcka människor – då måste jag agera.

Det gick så långt att personer från ‘jagärhär’ började skriva på min sida att jag blockade alla som riktar kritik mot vad jag skrev på min sida och på andras (inkl ‘jagärhär’). Detta stämde inte – men jag tog illa vid mig när hatet växte vid de tillfällen jag refererade och la upp inlägg från Ann Heberlein och de andra inom Ledarsidorna (inkl Katerina J). Jag trodde att en person som Lars Bern är ‘rumsren’ i Sverige – men ack vad jag misstog mig, när jag delade hans syn på ‘de som styr världen- inkl BilderBergsGruppen’. Då – rämnade det för Sveriges orakel och besserwissrar på Facebook… Stormvarning blev det – från alla de rädda som såg att det inte finns plats i livräddarbåtarna!

De enda som blockades av mig, var de som skrev sådant som jag misstänkte och upplevde vara hets mot folkgrupp eller liknande kränkningar och personer från ”Jag är här”. Denna grupp litar jag inte på – ett enda skit!!!

DESSBÄTTRE – så klarade jag mig klart mycket bättre ifrån det som Joakim Lamotte utsattes för. Han skriver:

Sedan en tid tillbaka har jag dock varit under attack från gruppen ”Jag är här”, vilket deras grundare Mina Dennert länge förnekat. Senast igår skrev hon en text där hon säger att:

”Vi ringer inga arbetsgivare, inga familjemedlemmar, vi hänger aldrig ut någon, vi bryr oss faktiskt inte ens om vad det står i de artiklar vi går in i. Vi gör inga gilla- anmälnings- eller röstningsaktioner. Vi arbetar enbart i kommentarsfälten.”

Att hon skriver så är märkligt med tanke på att jag själv sett hur man i gruppens kommentarsfält uppmuntrar varandra att ringa min uppdragsgivare Göteborgs-Posten. Och att man dessutom av någon outgrundlig anledning skriver till medlemmarna i gruppen att man skall göra en polisanmälan mot mig, oklart vad den skall handla om. Jag har även fått meddelanden från medlemmar i ”Jag är här” där de rakt ut säger att de ringer till skolor för att försöka stoppa mina föreläsningar.

Med detta i åtanke, är det då så konstigt att jag blockerar gruppens medlemmar från att vara på min sida? Jag står ut med mycket men någonstans måste jag dra gränsen.

Jag är motståndare till rasism, främlingsfientlighet och näthat, men när “Jag är här” beter sig på det här sättet är det allt annat än konstruktivt.

Joakim bifogar skärmdumpar från det interna kommentarsfältet hos “Jag är här”, på hans Facebooksida – så kan du själv se om du inte tror mig.

SVERIGE – är en unken ankdamm – och utifrån detta döpte jag om landet till SWEDUNCE – ska uttalas på engelska… Märk att ‘dunce’- betyder tönt på engelska!