Jag vill egentligen – INTE agera utifrån “dårarnas paradis”, dvs Risk-Dagen – då jag därmed också medvetet sänder energi åt dem som verkar i det mörkret…. och i och för dessa krafter. Egentligen borde ALLA nonchalera alla politiker som enbart agerar för egen och/eller partipiska… FAST – det vågar

få…

FAST igen – jag vill och måste ändå AGERA med detta – då ärendet gäller BARN , deras och vår framtid. Jag KAN förstå att något om BARN tolkas olika – och vi ska ta röstningar i Risk-dagen för vad de är – och såväl även de tolkningar som media gör om dessa. Således vet inte jag om dessa rader verkligen har sagts, och i vilket sammanhang – eller om det är medias egna tolkningar – för och i dessa medias egna syften: Läs 2 debattinlägg om detta – med BARN-äktenskap – eller inte…

Fast – åter igen. Swedunce måste följa EU: “Det inte helt kan uteslutas att situationer kan uppkomma där ett utländskt barnäktenskap bör erkännas för att Sverige ska leva upp till sina internationella åtaganden”.

”Vi har ju flickor och pojkar i Sverige i dag, alltså svenska medborgare, som är sambo med varandra, som har sex med varandra, som lever tillsammans och som får barn tillsammans”, argumenterade Hillevi Larsson (S).

“Jämförelsen är osmaklig. Jag tycker att det är beklämmande att stå och jämföra ungdomar som frivilligt har valt att bo tillsammans med flickor som blivit bortgifta i sina hemländer”, röt riksdagsledamoten Robert Hannah (L). OBS – Min anm. “flickor och pojkar!!! – Enligt S – S å är min son på 26 = pojke – då, eftersom han är sambo… Fråga infaller: När blir en svensk pojke = man, enligt S??? Samma som dem från Afghanistan, dvs någonstans mellan 25 – 30 – om han tappat bort sitt ID-kort! >Hen kan undra: “I vilka situationer anser S att det ska finnas särskilda undantag för att tillåta barnäktenskap? Det betyder ju i förlängningen -> att ni som röstar på socialdemokraterna, NI tycker att vuxna pojkar (män, enligt definition som rådde för ett tag sedan) – ska ha rätt att ha sex med barnbrudar”! Vojne Vojne… Vilket macho-parti i en feministisk regering!!!

”Det har under lång tid funnits en oförmåga att bekämpa hederskulturen. Dels beror det på att kunskapen varit alldeles för dålig. Men också för rädslan att stämplas som rasist om hen talar klarspråk om barn- och tvångsäktenskap, kvinnlig könsstympning, kränkande oskuldskontroller och hedersförtryck.” skrev Gulan Avci i Aftonbladet förra året .

Tyvärr ligger nog mycket i det. Stasilik kontroll av medborgare, känns som historiska vindar rakt i ansiktet! Rasist- och islamofob-anklagelserna vräks över oss, via politiker och MSM-media – och “NatthatsVäktarna” (som hets mot folkgrupp) – vi som markerat (utan egen vinning) lyfter frågor om hedersstrukturer och kvinnors ofrihet. Det känns rätt ut sagt för djävligt – att “tvingas” i i fållor, som ju är schavotter byggda för att stympa kvinnor – av män styrda av rädsla -> för kvinnors styrkor!

HUR kan svenska kvinnor acceptera och sympatisera i och med detta??

Vi ALLA i nutida Sverige -> måste lära oss att stå emot dessa anklagelser, och stadigt stå vid och upp för de yngre kvinnornas sida OAVSETT vad deras mammor (?) och pappor än och att tycker. – Eller är det helt en intern familje-fråga att ställa sig frågan: Vad har svenska samhället med vår kulturuppfostran att göra??? Vi gifter bort vårt flickebarn som vi vill – utan att fråga grannen, kommunen och svenska staten!!!

Generationer av kvinnor och män har kämpat för jämställdhet och individers rätt att få leva livet enligt egna drömmar – i alla fall i det som var Sverige ……

Vi är några (förhoppningsvis?) vill INTE att DESSA jämlika framsteg ska raderas ut. Vi VÄGRAR att gå tillbaka till det som rådde på 1800-talet med det våld- och patriarkaliska härskarsamhället… SÅ hur – är det nu/då med det där med opålitliga politiker i Risk-Dagen???