DAGENS ÅTHUTNING från MYNDIGHETSMAKTHAVARE!

Jag blev uppringd härom morgonen från ett 010-nummer….

En kvinnas röst sa något som jag tolkade “ Jakk ringorr Frånn Skattjevarjkett åmm att Dooo skrivvitt åm “bullar”…

Jag trodde det var ett skämt, så jag la på…. Det dröjde ca 10 sekunder, sen var det det samma nummer igen…Jag valde att svara… Samma kvinna halvskrek nu…”Dooo skau svarre narr Skattjevarjkett ringorr“… Jag hade grymma problem att förstå kvinnan – som blev märkbart irriterad när jag inte fattade VARFÖR hon ringde om “bullar”…

Jag fick försöka koncentrera mig till mitt yttersta i att försöka förstå vad kvinnan ville…. Till slut kom jag på vad det var.. Jag hade skrivit i min Fastighetsdeklaration att jag önskade ett samtal med Skatteverket om bilar och dess buller (inte bullar) från den hårt trafikerade väg 19 som går 7 meter från min lilla gård. Jag har uppgifter från Trafikstyrelsen (och via byns byaråd) om att det passerar 6000-8000 fordon per dygn på vägen. Detta påstod kvinnan på sin brutna svenska (typ polsk-slaviska-romamisvenskrotvälska ) – att uppgiften gäller per år – inte per dygn. Jag försökte förstå henne och att HON körde förbi min gård 2 ggr per dag – och att det DÅ inte fanns några “bullar” på vägen!

NEJ – det ÄR inga “bullar” på vägen, sa jag – till slut irriterad – MEN att 5 mäklare menar att gården är mycket svårsåld pga bilar och buller… Hon sa – att de har fel…. Jag sa då att jag bör nog ge mäklarna hennes uppgifter, eftersom hon verkar vara mera insatt än 5 mäklare från området!
Då härsknade damen till ordentligt – och krängde ur sig något om att JAG vill ha många miljoner för en gård som var värd kanske 1 mille…. Ja sa – att jag lyssnat noga på mäklarna – och att jag var nöjd att få en affär kring plus/minus noll, dvs ingen vinst. Efter ha sagt att hon sett jag ljuger om bostadsytan – så bad jag henne VÄNLIGT att stanna och komma in, så kunde jag visa henne verkligheten…. DÅ svarade hon att hon har viktigare saker att göra på sin fritid – och la på ….

SÅ – min lärdom av det som skett ÄR:

INTEGRATION – går före KOMMUNIKATIONSFÖRMÅGA, dvs jag som lydig undersåte ska finna mig i att bli behandlad som en “alien” i det land som jag betraktar som mitt (eller var…) – och i så känsliga samtal som med Skatteverket!!!
VART – är landet på väg???

Jag skriver inte mer – men är allvarligt oroad att kvinnan kommer att använda sin “makt” att “hämnas” – för att jag inte förstod språket! – och hade “mage” att ifrågasätta hennes kompetens som “mäklare och statistiker” kring trafikvolymen på väg 19. Det utgår 200.000 lastbilar från Ystads hamn varje år… dvs 550 per dag från Ystad!!! Ställs dessa på en rad efter varandra når de till RiksGränsen – om de är 25 m långa/st. Räkna själv!

Jag vill förmoda att nästa samtal från Skatteverket kommer att ske via en sådan här snubbbe – som i alla fall pratar metallisk svenska och inte ett språk som inte finns…