Det finns ett begrepp som heter “shifting baseline syndrome” som jag hämtat från ekopsykologi. ( Ekopsykologin undersöker människans känslomässiga och existentiella relation till resten av naturen. Störningar i denna relation – där vi upplever oss som separerade från naturens sammanhang – ses som en viktig orsak till stress, oro och meningsförlust såväl som till vår tids ekologiska förstörelse.) Se mera: http://www.lodyn.se/ekopsykologi/

Det betyder ungefär att vi alla (?) vänjer sig vid något OCH sedan tror att det är det normala, – vilket gör det mer och mer svårt att se allvaret i en förändrad situation.

Det kan sedan gälla t.ex klimatförändringar, färre honungsbin eller att det numera finns hjärndöda i vår Risk Dag!

Något som var otänkbart förut (?) , blir normalt och alla anpassar sig till detta samt glömmer hur det tidigare var.

Jag känner att shifting baseline syndrome är bland det farligaste som finns.

Jag, Leo Selmerhagen, jag vägrar vänja mig vid shifting baseline syndrome

Både vid det ena och det andra. Jag håller mig så vaken som jag bara kan!

HUR tänker och agerar du?

För -> Tänk LIVET kan te sig så “himla” annorlunda för oss alla… LÄS texten igen – och fundera länge och väl…. hur DU väljer att reagera!!!

Jag skriver inget mer – för att inte “sticka ut hakan” och ses som konspiratorisk – genom att välja att dela “nyttigheter”… dvs sådant som gör att DU blir en enskild och stark – MEDVETEN person! Dvs – igen – en “farlig person” – för Maktens hejdukar ( borde stavaS med ett “K”… men, det är att gå över en “normalitet”.)