Sverige var en gång vårt ’fosterland’, den plats på jorden till vilken vi alltid återvände, var än vi bosatte oss i världen. Sverige var lugnt och behagligt  och vi ville bo här på ålderns höst eller för barnens skull. Men vem vill bo i Sverige idag?!

Bananrepublik – eller DDR kopia?

De som har möjlighet, ser sig om efter andra platser att bo på. På ett par decennier har Sverige förvandlats från en fast och trygg plats i världen till en tummelplats för lycksökare, till ett kriminellt helvete för många, till en utbytbar plattform för dem med ambitioner. Till ett land vi skänker bort.

Delar av landets kungafamilj flyttar härifrån. Den yngsta prinsessan har flyttat till USA med sin familj. Kanske inte så märkligt – mannen är amerikan – men nu börjar också prinsen Carl-P (han som föddes till kronprins) att tala om att flytta. Det känns märkligare. Frun är ju från Älvdalen…i Dalarna… Bäst att fråga Kungen Carl Den STORE Bildt!

SSU skriker om att höja skatten för ’de rika’ – de ’skall ge tillbaka mer till samhället’. Så sägs det från ungvänsterns håll. Jaha, varför skall de rika ’ge tillbaka mer’? Vad är det de har fått från Sverige som de inte redan har betalat för?

De ’rika’ betalar dessutom redan extra för sjukvård, skola och omsorg, eftersom vänstern har skjutit dessa funktioner i sank. #Vadfanfårjagförpengarna? Jo, frågan från gamle Scaniachefen – själv en gång SSU:are – Leif Östling var berättigad.

Människor som kom till Sverige för decennier sedan för att skapa sig nya tryggare liv i Sverige, börjar nu fundera på att flytta vidare. Ofta har de genom hårt arbete och stor kunskap byggt upp ett nytt gott liv i vårt land. De har blivit en tillgång för Sverige. Men nu ser de hur politiker håller på att skänka bort välståndet till andra som kommer. Folk som vi på förhand kan säga aldrig kommer att kunna – eller vilja – betala tillbaka.

Sverige har blivit en utbytbar plattform. Inte bara för människor utan de rötter generationer av boende ger, utan för de flesta av oss. Våra barn kan lika gärna – eller hellre – tänka sig att bo utomlands. Och de som har möjlighet börjar planers för en exit.

Tja, varför skall man egentligen stanna i Sverige?!

Inte ens på julen kan vi få litet frid från vänsterns klåfingrighet, när ärkebiskopen Jackelén – en av de klåfingriga aktivister som har tagit över Svenska kyrkan – politiserar och tjatar om patriarkat och feminism istället för att ge ett traditionellt perspektiv på Julen. Och i skattefinansierade SVT sliter årets julvärd ned de svenska flaggorna ur granen

Nej, varför skall man bo kvar i Sverige?! Frågan är berättigad och många reflekterar inte över den mer än att de packar och sticker. Framför allt de som bär Sverige ekonomiskt. De som ger jobb och välstånd. De som – med SSU:s ord – borde ge mer tillbaka. Ännu mer? Tillbaka? För vaddå? Återigen: #Vadfanfårjagförpengarna?!

Överfulla akutmottagningar på sjukhusen? Tandvård med väntetider på ett halvår? Årslånga köer till livsviktiga operationer? Avslag i åldringsvården, eftersom de flesta äldreboenden byggs om till migrantbostöder? Nedflyttning i bostadskön eftersom ’nyanlända’ med ’större behov’ går före? Skolor som inte fungerar? Skolor som är nedbrunna? Ett samhälle där barnen blir rånade av kriminella gäng? En polis som har tappat greppet?

Sverige var ett land, som en gång var en framgångssaga i världen men som nu har förvandlats till ett internationellt skräckexempel!

Men låt oss då ändå avslutningsvis säga: Jo, det finns skäl att bo kvar i Sverige. Det finns skäl att ta tillbaka det, som oansvarige vänsterpolitiker och verklighetsfrånvända liberaler och flugsvampsknarkande Mp:are har stulit från oss. För detta är vårt land! Vi har byggt det och vi skall inte ge bort det hur som helst! Aldrig i livet!

MEN -> Sverige är ingen utbytbar plattform. Sverige är historia, traditioner, förfäder, trygghet – vår plats på jorden. Det spelar ingen roll om vi har bott här i generationer eller har kommit hit på senare år: Den som arbetar och sliter och bygger på Sverige skall också ha rätt till en del av det. Men ingen annan! Övriga kan ta sitt pick och pack och resa någon annanstans. I förekommande fall även förpassas ur riket.

Det är inte vi andra, offren för vänsterns , flugsvampsknarkarna och tokliberalernas experimentlusta, som skall fly. För så här är det: Om ens hus och hem blir invaderat av folk från gatan – då tar man tillbaka det! Och de gäster som är trevliga och som man vill ha kvar, dem bjuder man att stanna, att vara en del av hemmet.

Så – kunglighet eller arbetare, rik eller fattig, gammalsvensk eller nysvensk – lämna inte det Sverige du har varit med om att bygga. Detta är vårt hus! Det är bättre att vi tar tillbaka det, slänger ut dem som inte är välkomna hos oss och städar upp efter aktivisterna och deras förödande experiment!

Detta får bli vår hälsning till er, kära läsare. Med tillönskan om hopp och om ljus i mörkret och en god fortsättning på Julen!

TEXT : Christopher Jarnvall

Bilder av mig Leo