Text: Bianca Muratagic

Häromdagen satt jag med min vän och diskuterade om ett möjligt inbördeskrig i Sverige. Min teori var sedan länge att inbördeskriget skulle triggas av SD:s maktövertagande då vänsteremister och islamister skulle ta till extremt våld och aldrig acceptera det – utan att förklara ett krig mot staten. Därför gör man sitt yttersta att inte tillåta något sådant.

Vi skulle se ett liknande scenario som under kriget i Bosnien med religiösa, etniska och politiska konflikter fast i betydligt värre och våldsammare omfattning.

Min persiske vän menade att Sverige skulle bli ett nytt Iran, tack vare socialister och vänsterliberaler som i utbyte av röster säljer sitt eget land till islamisterna som stärker sina positioner, växer sig allt starkare och infiltrerar myndigheterna. Vi alla veta hur det slutade för vänster i Iran när islamisterna tog makten. Historien verkar upprepa sig.

Varje dag kan man läsa eller vakna till skottlossningar eller bombdåd i Sverige. Varningar om terrorattacker. Kyrkorna vandaliseras. Djur som plågas och torteras. Gängkrig, mordskjutningar, bombdåd och mordbrand. Barn som hotas, rånas och misshandlas. Handgranater och bomber som exploderar i trappuppgångar, gårdar, lägenheter, restauranger, bilar som bränns, avrättningar, hämnd och överfall, våldtäkter mitt på ljusa dagen.

Grupper som ställs mot varandra, fruktansvärda sociala orättvisor, korruption och förräderi. Staten och statsminister Stefan Löfvén som inte klarar av sin viktigaste uppgift: att skydda gränser och sitt eget folk samt värna om demokrati. Staten som förlorar marken som styrs med järngrepp av klaner, islamister och gängkriminella. Maktgirighet som väger mer än de oskyldiga medborgares liv.

Och nu kommer ett öppet hot från islamister som proklamerar krig mot den svenska staten om SD skulle ta makten. Mannen i videon talar i alla invandrares namn och pratar om oss som en homogen grupp. Han ställer alla invandrare mot svenskar samtidigt som han anklagar SD för polarisering. Youtubeklippet delas febrilt på sociala medier.

Invandrare består av olika etniciteter, bakgrund och religioner. Vi har olika politiska åsikter och många är SD-sympatisörer, eftersom vi vägrar ha islamistiska partier i Sverige och uppleva det som vi en gång i tiden har flytt ifrån. Han i videon , han kommer aldrig kunna representera alla röster, vilket gör att han ställer invandrare mot varandra och ser dem som sina dödsfiender. Så var det i Bosnien. Till slut krigade bästa vänner och familjer mot varandra.

Och mycket väl ska dessa ord tas på största allvar för det är så här det börjar. Det börjas med offentliga hot och ord blir till handlingar. Det blir en reaktionskedja som det inte går att få stopp på.

Jag har skrivit och varnat om det här i tre år nu. Nu är vi där. På riktigt.

Bilden kan innehålla: 1 person, selfie och närbild