Text: Michael Oddane

Hej kära vänner, När debatten uteblir finns det inget val annat än att protestera !!!!

Många har sett det redan, men det tåls att upprepas.

På lördag går Tusenmannamarschen av stapeln. En mycket viktig manifestation för frihet i en tid då just friheten minskar alltmer för varje dag som går.

De flesta tror det handlar om corona och därmed både accepterar och försvarar det som sker. Men hundratusentals och kraftigt stigande antal av våra medborgare ser något annat i allt som sker. Minskningen av våra friheter började INTE med Corona utan har varit på gång sedan många år tillbaka.

Många har sett det komma i lång tid och även varnat sina medmänniskor för det. Ofta till döva öron. Men faktum är att vi sett en sakta minskning av våra fri- och rättigheter under lång tid. I stort sett uteslutande ursäktas detta av ett behov av mer säkerhet. Något som väldigt sällan har någon sanningshalt. Man kan inte få mer trygghet samtidigt som man ger ifrån sig sina friheter. Positivt ledarskap skulle ALDRIG be dig göra avkall på dina friheter. Positivt ledarskap vet hur fundamental friheten är för att skapa ett livsbejakande samhälle som är gott för alla och skulle snarare bett dig slåss för din frihet. Det är en enkel ekvation och i tider med negativ spiral har vi alltid sett den här typen av manipulation. Jag blir så glad när människor som Filip Sjöström, som är arrangör av Tusenmannamarschen, står upp för det som är rätt i en tid när alltmer är just fel. Det krävs stort mod att ta på sig den här rollen eftersom vi nu lever i en tid då det är förbjudet.

All kärlek och heder åt Filip! Många kan invända att demonstrationer inte har någon funktion. Det må vara rätt att makten sällan bryr sig om folkets vilja. Deras arrogans och hybris släpper inte in medkänslan så lätt.

Men jag är säker på att om tusentals svenskar bryter förbudet och rör sig ut på gatorna så gör det två saker;

-> det gör att andra måste tänka kring vad det är som händer egentligen och varför människor väljer att protestera när vi har en POLITISKT utlyst pandemi – inget allvarligt sjukdomstillstånd – alls!

-> Men jag är dessutom säker på att makten alltid känner sig lite pressad när folket visar stort mod och det är kanske den typen av press vi behöver lägga på dem nu. Vi måste visa att nog är nog. Vi kan exempelvis INTE gå med på och tillåta att våra makthavare skapar ett “vaccin apartheid” i Sverige. En slags andraklassens medborgare som begränsas i sina liv för att de inte vill ta en helt nyutvecklad, aldrig tidigare beprövad, experimentativ “medicin”. Fritt val måste råda utan påtryckningar på något som helst sätt!

Själv kommer vi inte att närvara i Stockholm denna gången. Men jag hoppas innerligt att många tar mod till sig och deltar i denna protest mot den uppenbart farliga utvecklingen från maktens sida. Denna vägg av tystnad från politiker och media skapar stort moment av negativ energi.

När debatten uteblir finns det inget val annat än att protestera. Stort, stort lycka till på Lördag Filip Sjöström och alla tusentals som nu ställer sig upp.