MAKTENS HUNGER EFTER ATT KROSSA UNGERN OCH VIKTOR ORBÁN

Text. Runar Sörgaard

Ungerns stolta historia går ända tillbaka till 800-talet. Sedan dess har de kämpat mot förtryck och ockupationsmakter från allt ifrån tartarer, osmaner, österrikare och nazister till vidriga kommunister. Mängden av blod som spillts är oräknelig, och ungrarnas lycka över att lyckas bryta sig fria från Kreml 1989 är det inga svenskar som kan förstå. När premiärminister Imre Nagy försökte bryta sig fri från Moskva med Ungernrevolten 1956, så anföll ryssarna 12 dagar senare och slog kraftfullt ner upproret. Nagy och hans närmaste blev sen avrättade av Kreml i hemlighet 1958. När jag besökte Budapest första gången 1990, var det direkt rörande att höra och se den obeskrivliga lycka som ungrarna kände efter att de återfått sin frihet. Deras törst och längtan efter västvärldens friheter och respekt för politiska åsikter ägde inga gränser.

Därför visste jublet inga gränser när de i maj 2004 välkomnades in i EU. Nu trodde de var friheten och respekten var säkrad. Men oj vad de hade fel!

Ungerns stolthet och patriotism tillsammans med fransmännens nationalism var något som eliten hade svårt för, men föraktet hölls inombords och talades enbart om i det tysta. För Frankrike var för mäktiga, och Ungern var för lite för att bry sig om på den politiska scenen. Frankrike hade redan då en nästan obehindrad invandring från gamla kolonier och deras dåliga samvete över deras historiska övergrepp i bl.a. Afrika, orsakade en flathet som de idag ångrar bittert. Ungern däremot, visa av sin historia där de ständigt varit föremål för andra länders maktmissbruk och maktutövande, började tidigt se de varningssignaler och röda flaggor som Västeuropa totalt negligerade. När flyktingvågen sköljde in över Europa 2015 (som orsakades av president Obama), så visade plötsligt EU sitt sanna ansikte. Från att ha varit den där irriterande lilla stenen i EU:s sko, blev de över en natt landet som skulle tystas och vars självständighet skulle krossas. Till varje pris…Ungern, med sin demokratiskt valda regering, och med majoriteten av folket i ryggen sade ”nej” till att översköljas av asylsökare som Bryssel ville skicka dit. De satte istället upp stängsel vid delar av sina landgränser.

Då gick hela topplocket Strasbourg. Och vredesutbrotten stod som spön i backen runt hela Bryssel och Luxemburg.

Vreden och maktbegäret jäste dagligen och strategin var tydlig och uppenbar; Ungern skulle mobbas, skrämmas och demoniseras till lydnad. Från dess att Ungern stängde sina gränser för olaglig invandring i september 2015, så har denna strategin följts till punkt och pricka. Med uteslutningar i kommittéer, sanktioner, utfrysningar och förtal å det grövsta. In absurdum. Ungern välkomnar invandring, men på deras villkor, och i ett antal som de anser sig kunna assimilera för att undvika den invandringskollaps som ägt rum i länder som Tyskland, Sverige och Frankrike.

Och självklart pepprades media med desinformation och osanningar för att kunna bistå EU i kampen mot Ungerns 10 miljoner invånare. För Ungerns olydnad skulle straffas och deras vägran att ta order skulle smulas sönder, tills dess att de ställde sig i ledet, höll käften och löd EU:s maktfullkomliga despoter. Sveriges starkaste koppling till Ungern är givetvis Raul Wallenbergs heroiska insatser i Budapest där han räddade tiotusentals judar från att gasas ihjäl av nazisterna. Men Sverige är även kända för att ha en av världens mest aggressiva HBTQ rörelse, vilket visat sig på ett obehagligt sätt genom den falska och bedrägliga nyhetsrapporteringen kring Ungern, deras ledare och deras lagstiftning.

Svensk media och svenska politiker är genomsyrade av intolerans och bristande respekt för Ungerns suveränitet och deras demokratiska beslut. Det anses förfärligt att tio miljoner har andra reflektioner, värderingar, åsikter och moralbegrepp än vad Sveriges HBTQ kramande aktivister i media och inom politiken har.

Alla politiker har brister, gjort och sagt fel saker ibland. Det måste de få ha. Det har vi alla! Men vad premiärminister Viktor Orbán har, till skillnad från många andra europeiska regeringschefer, är mod, ryggrad och lojalitet till sina landsmäns åsikter. De vill inte ockuperas och dikteras av en ny främmande makt. Därför avskyr de EU:s order och främmande länders skamliga förakt. Ungrarna vet hur det är att vara fångna och förtryckta, och vägrar bli det igen. Orbán säljer inte ut sitt lands kultur, deras kristna värderingar och politiska ideologi för att blidka intoleranta och maktfullkomliga elitister i deras kamp för ökad kontroll och diktatoriska manövrer. Demokratins grundvalar ligger stadigt i Ungern. Det är i Europa och USA som demokratiska rättigheter, åsiktsfrihet, yttrandefrihet och bevarande av privatlivets rätt till självbestämmande är under monumental attack!

Men media och politiker försöker frenetiskt leda bort uppmärksamheten från de verkliga hoten. Och framförallt hoten mot ett väl fungerande samhälle. Man löser aldrig problem i ett land genom att fortsätta importera fattigdom, religiös extremism, kriminalitet och främmande klankulturer. Att berika ett land med andra kulturer och olika egenskaper är givande och utvecklande. Invandring är nödvändig när det handlar om att rädda liv, barn och utsatta kvinnor! Och innebörden av att älska sin nästa innebär att man bryr sig och ger av vad man har till behövande. Men den måste vara kontrollerad, balanserad och planerad för att inte orsaka nya hål i en båt som redan tar in stora mängder vatten. Svensk media och svenska politiker kan säga vad de vill, men att vara megafoner för EU:s förtryckande ledare förtjänar ingen uppmärksamhet.

Än mindre ditt stöd.

Svälj inte allt du läser och sprid inte allt du hör. Ta reda på fakta istället och vägra bli en ny anhängare till dem som vill sänka Ungerns suveränitet och utöva ideologiska och intellektuella övergrepp på ett land som våldtagits i generationer.

Så när svenska politiker gapar och skriker om Ungerns ”hemskheter” så är det enbart för att plocka billiga poäng från okunniga väljare som inte är insatta i verklighet och fakta. Och de älskar att på så sätt smeta ner sina politiska motståndare med bruna omsvep och ordalag.

Men kom ihåg att den som skriker högst, ofta är den som döljer mest…

Intressant intervju med Orbán som visar på verkligheten; https://m.facebook.com/…/hungarian…/256657886016147/…